15.5.06

"Deneyim Her Şeydir" Diyenlere!

Bizi 7 gün 6 gece Antalya'nın sıcak kumlarına götüren,
Karadeniz kültür turu yaptıran, bilgi bombardımanına tutup,
o yöreyi tüm yönleriye 1 haftada kavramamızı bekleyen turizm şirketlerinin yerini artık daha özel zevklere yer veren turizm şirketleri alacak. Sadece gezip görmek isteyenleri değil, özel hobileri olanları ilgilendiren turlar düzenleyen şirketler gündeme geliyor. Bu trende "Life Style Travelling" deniyor. Paris'te sadece alışveriş mi yapmak istiyorsunuz? Sizi oranın en moda, en ucuz, en çılgın giysiler satan yerlerine götürecek bir tura mı ihtiyacınız var? İşte size http://www.chicshoppingparis.com/ bir adres.
Ya da Hindistan kültürüyle bezenmiş otomobillerle
Londra turu mu yapmak istiyorsunuz? Yoksa sizin de felsefeniz "Yolculuk, vardığın yerden önemlidir." mi? O zaman size bir adres daha. http://www.karmakabs.com/Karma_Kabs.swf. Veya American Dream Safari'ye ne dersiniz?http://americandreamsafari.com/ Bu turlar sadece gezdirmek için değil, bir deneyim yaşatmak için hizmet veriyorlar. Burada bir interaktivite var. Anlatılacak ve yaşanılacak anılar var. İnsanların anlattıklarıyla varolduklarını hissettikleri günümüzde, bir Tryvertising örneği! Bol bol konuşun diye!

5.5.06

Ben kitabımı basıp geliyorum!

"K.H. (28) Bankacı... Osmanlı mutfağından en nefis tatlı tariflerini verdiği ilk kitabını yayınladı. T.R. (21) Üniversite öğrencisi... 2 yıldır internette yayınladığı güncesini kitap haline getirdi... A.B. (34) Ev Kadını... Kendi bebeğiyle yaşadığı tüm tatlı anları resimli bir kitap haline getirdi, üstelik yeni annelere harika tavsiyeler de veriyor..." gibi haberleri haftalık bir dergide veya gazetelerin eklerinde görmeye başlamamız yakındır. Zira blogging geliştikçe, ilgi arttıkça herkes bir çeşit yazar oldu. E bu kadar çok yazar olacak ama bunların kitabı olmayacak! Elbette olacak. www.blurb.com, bu hizmeti çok basit bir programla bizlere sunuyor. booksmart adı verilen programı indirmek ve kurmak bedava. Bir gece sabahlayarak, ya da bir kaç saat ayırarak bu programla resimli, gayet güzel kitaplar hazırlamak ve bunları print etmek çok kolay. Görüldüğü gibi bu postmodern devirde her şeyin kişiselleştirilebileni makbul.