1.6.07

Movidalılar Doğa’ya Destek Veriyor

Doğa Derneği, tüm kurumsal iletişim çalışmaları için Movida Plus MAP’i seçti. Mayıs ayında imzalanan anlaşma sonucunda, doğayı bir bütün olarak kabul eden ve Türkiye’nin 305 bölgesinde özel projeler gerçekleştiren Doğa Derneği, Movida Plus MAP portföyüne girdi.

Doğa Derneği:

Türkiye, bir ucundan diğer ucuna gidildiği zaman kısa aralıklarla farklı yaşam alanları, farklı iklimler ve farklı canlı türlerini barındırmaktadır. Türkiye’nin üç kıta arasında bulunması, yeryüzü şekillerindeki farklılıklar ve iklimsel çeşitlilik bu topraklar üzerindeki canlı çeşitliliğine neden olan temel etkenlerdir. Ülkemizde yaşayan canlı türlerindeki zenginlik çevremizde bulunan birçok ülkeyle kıyaslanamayacak seviyede yüksektir. Türkiye’nin sahip olduğu yaklaşık 10 bin bitki, 450 kuş, 140 memeli, 131 sürüngen ve çift yaşamlılar (kurbağagiller) türü Avrupa’da ülkelerindeki rakamların çok üstündedir.


Doğa Derneği ülkemizin bu değerlerini korumak niyetiyle yola çıkmış bir sivil toplum kuruluşudur. Dernek yıllar süren bilimsel çalışmaların ardından Türkiye’nin Önemli Doğa Alanları kitabını 2007 yılı başında yayımlamıştır. Kitap kapsamında 305 önemli doğa alanı tanımlanmaktadır. Kitapta her bir alanda bulunan önemli canlı türleri hakkında bilgiler verilmiş ve alanlar tanıtılarak durumları hakkında bir derleme yapılmıştır.


Doğa Derneği, Türkiye’nin doğa korumadaki önceliklerini yaptığı çalışmalar ve yayınladığı envanterle belirlemiş durumdadır. Dernek bu noktadan sonra önemli doğa alanlarının geniş bir katılımla korunması için adımlar atmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda Doğa Derneği bir yandan önemli doğa alanlarında yerinde örnek koruma çalışmalarını yöre halkının da katılımıyla yürütmekte bir yandan da şehirlerde yaşayan kamuoyunda genel bir bilinç yaratılması için bir medya planını uygulamaya koymaktadır.

Doğa Derneği geçen yılın Haziran ayından bu yana “Sıfir Yok Oluş” kampanyasını yürütmektedir. Bu kampanya dahilinde Türkiye doğası için 10 acil proje belirlenmiş ve bu projelere destek bulmak için Doğa Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Çevre Bakanlığı'nın ortaklığı ile "Türkiye'nin Doğa Fonu" kurulmuştur.

Tıpkı Movidalılar gibi, sizler de Doğa Derneği’ne katkıda bulunmak için hemen harekete geçin;

“Hedef: Sıfır Yok Oluş” kampanyasını desteklemek için "doga" yazıp Avea, Turkcell veya Vodafone'dan 3067’ye kısa mesaj gönderebilirsiniz. Her kısa mesaj karşılığında Doğa Fonu’na 5 YTL’lik bağış yapabilirsiniz.

Bağışlar için: Doğa Derneği, T.C. Garanti Bankası, Mithat Paşa Şubesi (Ankara), Şube Kodu: 763 Hesap No: 6200305