19.4.06

Bluetooth açık havayla buluştu!

Her sektörü etkisi altına almış olan "teknoloji", reklamcılığı da etkiliyor. Bluetooth teknolojisi sayesinde reklamlar cebe kadar girebiliyor. Bu teknoloji markalardan, pop starlara, futbol takımlarına kadar birçok sektör tarafından kullanılıyor. Billboard'un önünden geçiyorsunuz ve aynı anda cep telefonunuza mesaj geliyor. Bu mesajla önünden geçtiğiniz billboard eğer Volvo'nun billboarduysa, cebinize gelen mesajla onun bir test sürüşünü cebinize indirebileceğiniz haberini alabiliyorsunuz. Yok eğer yeni çıkan bir grubun konser haberini veren afişse, o afişi, o grubun melodisini cebinize indirebiliyorsunuz. Mesela siz bir futbol takımısınız ve o takımın stadının önünden geçen rastgele seçtiğiniz 10 kişiye bedava maç bileti dağıtabilirsiniz. Nasıl fikir ama? Eee çeşitlendirmek hayal gücünüze kalmış! http://www.engadget.com/2005/05/17/maiden-outdoors-bluetooth-billboards/

1 yorum:

Murat Buyurgan dedi ki...

Bu uygulamayı Türkiyede de yapan bir şirket var.
http://www.blueblip.com/
Yanılmıyorsan bir futbol maçında Digiturk'le iş birliği yaparak stadyumdaki taraftarlara gol görüntülerini göndermişlerdi.

Açılış yazısındaki "Ama bizim, ana işi iletişim olan bir reklam ajansı olarak bu mecrada yer almamamız doğru olmazdı." cümlesi çok güzel.

Bloğunuzun güncel ve yorumcusu bol olmasını dilerim.